Süreci sadece terörle mücadele değil, yeniden imar olarak da görüyoruz

Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bölgede devam eden operasyonlara ilişkin,\"5 ilçede toplam yıkılan bina sayısının 6 bin 321 olduğunu ve bunların maliyetinin 1 milyar civarında. Süreci sadece terörle mücadele değil, yeniden imar olarak da görüyoruz \" dedi.

30.05.2016, Pts - 08:54

Süreci sadece terörle mücadele değil, yeniden imar olarak da görüyoruz
Haberi PaylaÅŸ

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Kurtulmuş\'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu hükümet bir reform ve atılım hükümetidir. Bu hükümet programı ile birlikte Türkiye ekonomisinde yeni bir boyuta geçiyoruz. Türkiye üreten bir ekonomiye sahip olacaktır. Türkiye, 65. Hükümet ile birlikte ekonomide büyüme yaşayacak.

İkinci önceliğimiz ise terörün sona erdirilmesidir. TBMM\'nin ortaya koymuş olduğu irade de göz önünde bulundurulduğunda terör belasını en kısa zamanda bitirmemiz gerekiyor.

Bu hükümetin üçüncü önemli önceliği yeni anayasayı yapmak, başkanlık sistemi başta olmak üzere bazı hususları gündeme getirmektir. Beş ilçedeki toplam yıkılan bina sayısı 6 bin 321. Toplam maliyet 855 milyon lira civarında. Yaklaşık 1 milyar lira. 5 ildeki yeniden yapılanmada harcanacak para.

Huzur, birlik, demokrasi eylem planı çerçevesinde, süreci sadece terörle mücadele değil, yeniden imar olarak da görüyoruz. Hem şehirlerde, hem kırsal alanda terörle mücadelenin gözden geçirildiği bir toplantı.

Bu Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelen bir başka konu, AB Bakanlığı’nın sunumu. Sayın Ömer Çelik Bey sunumunu yaptı, vize serbestisi üzerinden AB’yle yakın devam eden bir müzakere sürecimiz var. Türkiye olarak üzerimize düşen sorumlulukların aşağı yukarı tamamını gerçekleştirdik. Buradaki irademizin sağlam olduğunu ifade etmek isterim.

Meseleyi ciddi bir şekilde ele alıyoruz ancak Türkiye’nin bu ciddiyetinin hiçbir şekilde istismar edilmemesini temenni ederiz. Mızıkçı anlayış içinde Türkiye’nin vize serbestisini tehir etmek için Avrupa’dan bazı siyasetçilerin tavrını anlamadığımızı, uygun bulmadığımızı ifade etmek isterim.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4956 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:24:03
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x