Türk Diyanet Başkanı: IŞİD ile PKK arasında fark yok

Türk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, \"IŞİD\'in İslam medeniyetini yok etmek üzere gösterdiği çabalar ile PKK örgütü arasındaki çabalar arasında herhangi bir fark görmüyorum\" dedi.

06.10.2015, Sal - 19:09

Türk Diyanet Başkanı:  IŞİD ile PKK arasında fark yok
Haberi Paylaş

Terör saldırılarında dini dokuya zarar verildiğine dikkati çeken Görmez, \"Bölgedeki dini dokuya zararı sadece PKK örgütü vermedi. Bizim devlet olarak da bazı uygulamalarımız, oradaki dini dokuya, bizi asıl bir arada tutan dini dokuya, tarih içinde hep zarar verdi. Önce yapılan yanlışlar sonra yapılan yanlışlara zemin hazırladı\" dedi.

Terör saldırılarının ideolojik ve kültürel boyutu bulunduğunu ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

\"Adım adım burada yaşayan bütün kardeşlerimizi İslam\'dan ve İslam medeniyetinin bir parçası olmaktan çıkarmak için kültürel bir saldırı olarak görüyorum, sadece silahlı bir saldırı değil. PKK hareketi, Kürtlere ve Türklere yönelmiş bir silahlı saldırı değil aynı zamanda ideolojik - kültürel bir saldırıdır. Bu ideolojik - kültürel saldırının amacı bu toplumu hem bölmek, parçalamak hem de İslam medeniyetinin bir parçası olmaktan çıkarmak olarak görmek ve okumak lazım geldiğini, tarihi biraz inceleyen herkes bunu kabul edecektir.

Bölgede oynanan oyunları bir bütün olarak değerlendirmek lazım. İslam devleti kurduğunu iddia eden IŞİD\'in İslam medeniyetini yok etmek üzere gösterdiği çabalar ile PKK örgütü arasındaki çabalar arasında herhangi bir fark görmüyorum.\"

Görmez, Şırnak\'ta Hacı Birlik’in cenazesi zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenmesine ilişkin \"İslam dini hiçbir zaman işkence dediğimiz hele hele ölen bir beden üzerinde en küçük bir işkenceyi yapmayı haram kılmıştır, doğru değildir\" diye konuştu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2375 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:49:57
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x