Türkiye, Suriye sınırına dünyanın en uzun 3. duvarını örüyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ve sınır illerindeki valilikler tarafından Suriye sınırına yapılmaya başlanan \'güvenlik duvarı\' için TOKİ de harekete geçti. Bugüne kadar 200 kilometresi tamamlanan duvarın geri kalan 711 kilometresi, 5 ay içerisinde tamamlanacak. Böylelikle Suriye sınırına örülen duvar dünyanın en uzun 3. duvarı olacak.

28.09.2016, Çar - 07:06

Türkiye, Suriye sınırına dünyanın en uzun 3. duvarını örüyor
Haberi Paylaş

Duvarın, sınırdan kontrolsüz geçişleri engellemesi planlanıyor. Hürriyet\'ten Sefer Levent\'in haberine göre, duvarın bölge ve Türkiye açısından çok önemli olduğuna işaret eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, şu bilgileri verdi: \"Genişliği 2, yüksekliği 3 metre olan duvarların Hatay ve Urfa\'daki önemli bir bölümü tamamlandı. Diğer hatlarda ise çalışmalar sürüyor. Sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların tamamlanan kısmında, duvarların üzerlerine jiletli tel de çekiliyor.\" dedi.

200 kilometrelik ilk hat ihalesinin ardından şimdi diğer hatlara dair ihalelerin yapılacağı bilgisini aktaran Turan, \"Tüm ihaleleri halledip sınırı kapatacağız. Yarın bir gün ihtiyacımız olmazsa sınırı kaldırmamız sadece iki ay sürecek. Bir ülkeyle 900 kilometre sınırınız var. Dünyada tek ülkeyle böyle bir sınırın fazla bir örneği yok\" şeklinde konuştu.

Duvar tamamlandığından, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyanın en uzun 3. duvarı olacak.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6832 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:00:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x